Divendres 13 de juliol 2018 Barcelona Sala Upload / Poble Espanyol

Cartell

Penny Cocks

Foto de Berri Txarrak

La banda veterana barcelonina PennyCocks fa deu anys que facturen un punk del Londres del 77 de primera. Són clàssics, sonen clàssics i ho semblen. Dos punks i dos skins fent música punk-rock, oi i mod revival plena de bones vibracions. El seu darrer disc, Fake Gold and Broken Teeth, el va publicar BCore al 2016. Arriben al Barna’n’Roll amb moltes ganes de gresca.

Panellet

Foto de Berri Txarrak

Panellet és un power trio de punk dolç de Terrassa nascut l’any 2015. Després de l’estiu publicaran el seu segon disc, un dels més esperats de l’escena. El nou disc, Sput-nik, ha estat gravat a Ultramarinos Costa Brava i produït per Eric Fuentes (The Unfinished Sympathy) i consta d’onze cançons brutals fidels al seu estil que combina lletres fresques escrites en català i desenfadades, amb una base instrumental molt solvent. Panellet estan cridats a endolcir tot el territori.

Batec

Foto de Berri Txarrak

BATEC és un projecte que neix a finals del 2015 a mig camí entre Ponent i el Vallès occidental. Acaben de publicar el seu segon treball Cicatrius de guerra, cantat en català i ple de punk rock directe, melòdic, rabiós però emotiu.

Krang

Foto de Berri Txarrak

De València arriba Krang, una banda de rock també veterana amb influències del punk, el hardcore i el trash. L’any 2016 van publicar el seu tercer disc, X, amb cançons noves i alguns dels seus èxits regravats. Actualment el grup no para de tocar per tot l’estat.

Violets

Foto de Berri Txarrak

Grup de punk rock de Barcelona amb influències grunge i un estil caracteritzat per cançons ràpides, curtes i melòdiques amb veus ben harmonitzades. Violets va començar a caminar l’any 2012 i des d’aleshores han publicat dos discos: Violets al 2013 i Maybe This al 2016. Des d’aleshores no paren de tocar arreu.

Disaster Jacks

Foto de Berri Txarrak

Disaster Jacks són de Sabadell. La seva música és Hardcore Punk i el seu directe una autèntica passada. Van començar l’any 2005, però fins 2016 no van publicar el seu primer disc, Acid Drop. Actualment estan cuinant el seu segon LP, que com ells mateixos asseguren, ve “molt fort”.

Llacuna

Foto de Berri Txarrak

Darrere de LLACUNA hi trobem quatre músics habituals de l'underground català d'òrbita punk vinculats a bandes com Hurricäde, I'M, Föbia, Turnstile o al segell Saltamarges. La seva carta de presentació és un EP homònim publicat l’any passat, amb cinc temes prou diferents entre sí tot i partir d'un mateix punt: tot allò que algú va acabar batejant com a “emo-core” per definir la irrupció de grups com Rites of Spring el 1985 i que a dia d'avui continua viu internacionalment, en constant actualització. Totes les cançons també queden connectades a través d'unes lletres escrites íntegrament en català i que naveguen permanentment en la dicotomia entre la desesperança i l'esperança.

Paüra

Foto de Berri Txarrak

Sense grans virtuosismes ni pretensions Paüra representa un crit de revolució i un alè d'esperança i aire fresc a l'escena actual del punk rock en català. És en essència un grup amb so de la vella escola molt fresc, amb reminiscències Oi i Hardcore, on tot és composat des del cor. L’octubre de 2017 van publicar el seu primer treball S/T (Sense Títol) amb cinc cançons carregades d’energia i crítica social.