Dissabte 03 d'Agost Barcelona Poble Espanyol

Talco

Foto de Talco

Parlar de Talco és parlar d'una carretera tan llarga que és impossible veure el seu final. Una carretera que la banda va prendre fa 10 anys, començant en petites sales de Marghera i un disc anomenat "Tutti Assolti" (Kob Records / Mad Butcher Records). Tots els magazines deien que "una cosa inesperada" estava passant en l'escena punk italiana, que vivia un llarg període de crisi. L'energia d'aquest primer disc també es notava en les seves aparicions a l'escenari, i en especial, el concert "Punkitalia" a Berlin, l'any 2005 la banda va ser la gran revelació d'aquesta nit. 

TALCO comença a guanyar seguidors a Itàlia i Europa gràcies als seus dos discos següents, "Combat Circus" (2006) i "Mazel Tov" (2008), que on la banda guanya un estil més personal i madur, que anomenenen " punk-Chanka "en tribut a Mano Negra, barrejant Rock, Ska, Folk, etc ... però mantenint l'arrel punk. Amb la gira "Mazel Tov", la banda apareix en alguns dels festivals més importants d'Europa, sent la banda italiana més activa d'Europa. 

El 2010 "Destiny Records" signa amb TALCO, reeditant "Combat Circus" i "Mazel Tov", i publicant en 2011 "La cretina Comedia", on la banda canvia a un estil més refinat en la seva lírica. La gira de "La cretina Comedia" és un èxit sense precedents, sales de tot Alemanya, Rússia, França, Espanya i l'est d'Europa pengen el "Sold Out" en les seves taquilles. 

El 2012 la banda graven el seu disc més celebrat fins a la data, "Gran Gala". El seu single de "La Dansa dell'Autunno Rosa" és un èxit immediat (més d'1.000.000 reproduccions a internet) i el públic i les sales creixen i creixen. Més de 200 concerts en els últims dos anys tenen la seva recompensa. 2014 és un any molt important; la banda celebra el seu desè aniversari gravant a Iruña el seu directe en dues nits màgiques, i així edita un doble LP / CD + DVD "10 Years" amb la captura del seu potentíssim directe i un documental amb imatges de la banda des dels seus principis fins al moment. La seva gira "10 Years" va ser l'afirmació de que la banda ha consolidat el seu nom, apareixent de nou en els millors festivals de la geografia europea. 

Després d'una gira tan important, els inevitables canvis que fan una banda créixer també arriben, com un nou disc, "Silent Town", en una nova discogràfica, "Kasba Music". Aquest nou disc barreja la força de "Combat Circus" i "Mazel Tov" amb la melodies de "La cretina Commedia" i "Gran Gala". És probablement el disc més madur i treballat de TALCO, un projecte que porta anys en construcció i que finalment es mostra al món en el seu màxim esplendor.